maanantai 17. heinäkuuta 2017

Jalkahuolia, ratsastamista sekä pientä ulkoasumuutosta

En oikein tiedä miten tämä postaus pitäisi aloittaa, joten koen parhaimmaksi mennä suoraan asiaan ilman tämän suurempia selityksiä. 

Natan jalka on tuntunut omituiselle käteen parisen viikkoa ja ollut ihan lämmin liikutuksen jälkeen (sekä ennen..). Todennäköisesti se johtuu siitä, että raviaikoinaan siltä on mennyt kolmesta jalasta jänne, eli molemmista takajaloista ja toisesta etujalasta, joka on mennyt ilmeisen pahasti silloin. Eläinlääkäri on tulossa katsomaan jalkaa 18.7 tiistaina.

Kaikki postauksen kuvat c) Veera Venäläinen.
Saimme vihdoin lauantaina taas ratsastuksille kuvaajan, joten saatte myös kuvia!
Vaikka olikin lämmin, ei Nata ollut mikään paras ratsastaa, niin kuin yleensä lämpimillä keleillä. Se vain hölkkäili mennä pää kenossa, enkä saanut sitä kuuntelemaan itseäni. Toki joitain parempiakin pätkiä tuli, mutta lähinnä itsestäni tuntui että olen vain joillain hömpöttelyratsastuksella, millä tosiasiassa olinkin. Sen kerran kuin tammuli laski päätä, laski pää noin kilometrin ja muuttui hevonen alla sen saman kilometrin pitkäksi sekä etupainoiseksi. Tämä pitkänä meneminen johtuu kylläkin siitä että annoin sen mennä koko ajan melko pitkällä ohjalla. Kaiken muun hyvän lisäksi se aloitti taas kiihdyttelemään toisesta päästä portille, minkä se jo vähän aikaa sitten lopettikin, tosin silloin se aloitti aidan toisella puolella olevien puomien tuijottelun. Tällä kertaa se taisi unohtaa pieniä poneja syövien puomien pelkäämisen, sillä pääsimme jotenkuten suorana niiden ohi.

Laukat sen sijaan onnistuivat tällä kertaa paremmin kuin hyvin, sillä molemmat nostot tein käynnistä, koska se innostuu todella paljon ravista nostamisesta ja kiihdyttelee ravia sen jälkeen. Ensimmäisessä nostossa se otti ensin raviin ja nosti vasta silloin, mutta itse laukka oli oikein kivaa ja melko rauhallista, mikäli se Natalla voi ikinä sellaista olla.
Toisessa nostossa sain nostettua _suoraan_ käynnistä, mistä olen vieläkin ihan kikseissä! Itse laukassa Nata oli vähän kiireinen, mutta sain rauhoiteltua sitä ihan hyvin.
Ilmeestäkin huomaa että oli vissiin kivaa..?
Nata on kesän aikana oppinut todella paljon, esimerkiksi laukkaamaan ratsastajan kanssa, ymmärtänyt "kunnolla" hyppäämisen idean, kantamaan itseään paremmin ja tajunnut olla kiihdyttelemättä sieltä toisesta päädystä! 
Tämän huomaa siitä, että se on nykyään vaikeampi saada menemään oikein päin muodossa, riippuen kylläkin sen päivästä. Olen oikeastaan ainoa kuka sillä tällä hetkellä kentällä ratsastaa, sillä äitikin käy vain pari kertaa kuukaudessa sillä maastossa. Se on ollut sekä hyödyksi että haitaksi, sillä ratsastuksenopettaja/valmentaja, miksi nyt ikinä haluaakaan kutsua, ratsasti sillä vähän aikaa sitten ja totesi, että siitä on tullut todella, todella herkkä istunnalle ja tasapainon heittelylle. Minullehan se on ollut pelkkä plussa, että olen saanut itse ratsastaa - olen oppinut sen aikalailla täysin ja se oppinut tunnistamaan istuntani.

Martingaali on ollut meillä vain sen takia, että päätä heittäessään meillä on meinannut mennä ohjat korvien väliin tai samalle puolelle... Se rajoittaa myös muuten sen päänheittämistä.
Ulkoasussa on ollut pientä remonttia, sillä vaihdoin muutaman gadgetin nimeä, muutin väriteemaa sekä suurimpana muutoksena vaihdoin bannerin. Banneri vaihtuikin todella useasti, sillä aina oli joku joka ei miellyttänyt silmää. Nykyisessäkin bannerissa vasemmalla oleva kuva häiritsee minua, sillä rajaus on todella huono.
Tässä olisi ollut todella hyvä kertoa blogin osoitteen muuttumisesta, mutt päätin, että enpäs vaihdakaan vielä, sillä juuri nyt ei ole mitään intoa vaihtaa osoitetta esim. Blogit.fi -sivustolle. Se jääköön toiseen kertaan.


Jälleen kiitos postauksen lukemisesta, vaikka se olikin aavistuksen lyhyempi. Toivoisin jälleen palautetta postauksesta!

2 kommenttia:

 1. Voi että, no tsemppejä tuon jalkajutun kanssa, todella harmi tapaus! :(
  Ihanaa tietää, että Nata on alkanut ymmärtämään paremmin ratsastusjuttuja, näyttääkin todella kivalta teidän meno!

  Ja tämä uusi banneri näyttää kyllä todella kivalta! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jälleen kerran paljon kiitoksia❤️
   Kiva että se on edes jonkun mielestä kivan näköinen😂

   Poista